Vier gewonden bij ernstig ongeval op de Laan van de Westenenk

Vier gewonden bij ernstig ongeval op de Laan van de Westenenk
Deel dit artikel

APELDOORN – In de nacht van zaterdag op zondag heeft er omstreeks 03:00 uur op de kruising Europaweg met de Laan van Westenenk een zwaar ongeval plaatsgevonden. Daarbij zijn vier gewonden gevallen onder wie drie zwaargewond.

Hulpdiensten
Hulpdiensten waaronder de brandweer, meerdere ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse. Er werd opgeschaald naar middel HV wat betekend dat er meerdere brandweervoertuigen ter plaatse moeten komen om de slachtoffers te bevrijden uit hun benarde posities. Een van de inzittenden kon zelfstandig uit het voertuig komen. De brandweer heeft de deuren uit de auto moeten knippen zodat de andere drie slachtoffers bevrijdt konden worden. Alle gewonden werden nadat zij waren bevrijdt uit het voertuig overgebracht naar verschillende ziekenhuizen.

Ongeval
De bestuurder van de auto raakte vermoedelijk de macht over het stuur kwijt nadat hij vanaf de Europaweg de Laan van Westenenk op wilde rijden. De auto raakte van de weg en botste tegen een boom waarna hij tot stilstand kwam op het fietspad. De auto raakte na de botsing total loss.

De exacte toedracht van het ongeval wordt momenteel onderzocht door de VOA (Verkeersongevallen Analyse). De Laan van Westenenk is daarom richting Ugchelen volledig afgesloten. Het zwaar beschadigde voertuig zal nadat het onderzoek is afgerond, worden afgesleept.

Foto: LDG Fotografie

Redactie 112 Nieuws Apeldoorn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *