Schietpartij Utrecht, ook verscherpt toezicht in Apeldoorn

Schietpartij Utrecht, ook verscherpt toezicht in Apeldoorn
Deel dit artikel

Maandagochtend 18 maart heeft er een schietpartij plaatsgevonden in een tram. Hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. Naast vele ambulances zijn er ook 3 traumahelikopters geland. 

Het incident speelde zich af in een tram op het 24 Oktoberplein te Utrecht. De omgeving is ruim afgezet. De politie houdt rekening met een terroristisch motief. Meerdere eenheden van een speciale eenheid zijn naar Utrecht gekomen. Volgens verslaggevers ter plaatse werden er meerdere mensen gereanimeerd. De politie maakt bekend dat er 3 dode en 5 gewonden zijn gevallen. Onder de gewonden zijn er 3 ernstig er aan toe. De slachtoffers zijn overgebracht naar ziekenhuizen.

De hulpdiensten hebben opgeschaald naar Grip 3.

Van de daders ontbreekt momenteel nog ieder spoor. De politie is opzoek naar hem, Gökmen Tanis (37) jaar. 
Wie de man ziet wordt verzocht direct 112 te bellen.

Vanwege de schietpartij is de bewaking op het binnenhof in Den Haag extra beveiligd, evenals stations en grote pleinen. De politie houdt in het gehele land toezicht. Agenten lopen rond in kogelwerende vesten. 

Zo ook in Apeldoorn. De politie is met meerdere eenheden rondjes aan het rijden rond om het station. De politie heeft een auto aan de kant gezet op de Prins Willem-Alexanderlaan in Apeldoorn. De auto werd volgens een politieagent aan de kant gezet voor een controle. De inzittenden werden gefouilleerd en de auto werd binnenste buiten gehaald. 

Of de agenten iets aan troffen is niet bekend. De inzittende mochten nadat de agenten klaar waar weer hun weg vervolgen. 

Luciano de Graaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *