Drie natuurbranden in één nacht rondom Apeldoorn

Drie natuurbranden in één nacht rondom Apeldoorn
Deel dit artikel

Ugchelen/Hoog Soeren/Vaassen – In de nacht van dinsdag op woensdag hebben verschillende brandweerkorpsen hun handen vol aan drie natuurbranden in de regio van Apeldoorn. Het ging om branden in Vaassen, Hoog Soeren en Ugchelen.

De eerste melding kwam dinsdagavond rond 23.30 uur binnen. Aan de Gortelseweg in Vaassen zou een stuk heide in brand staan van ongeveer 50 bij 100 meter. Bij aankomst van de brandweer bleek er inderdaad sprake te zijn van een heidebrand. Doordat de brandweer met veel voertuigen was uitgerukt hadden zij het vuur snel onder controle. Echter ging er wel een stuk heide verloren ten gevolge van de brand.

Rond 02.20 uur werden onder andere brandweer Apeldoorn, Ugchelen, Hoog Soeren en Uddel gealarmeerd voor een heidebrand langs de Pomphulweg in Hoog Soeren. Ook hier bleek daadwerkelijk sprake van een “forse” heidebrand. Bij deze brand ging ongeveer 150 bij 50 meter heide in vlammen op. De brandweer bestreed de brand ook met alle vier de blusvoertuigen om de brand zo snel mogelijk onder controle te krijgen.

Terwijl de brandweerlieden druk bezig zijn met het blussen van de brand aan Pomphulweg krijgt de meldkamer brandweer opnieuw een telefoontje binnen, een medewerker van Strukton ontdekte een bosbrandje langs de Hoog Buurloseweg bij Ugchelen. De Ugchelse brandweerlieden, welke al aan het blussen waren aan de Pomphulweg werden direct doorgestuurd naar de brand. Naast de brandweer reden ook meerdere politiewagens mee. Ter plaatse bleek het gelukkig mee te vallen en had de brandweer het brandje snel onder controle.

De oorzaak van de branden is nog onbekend, morgen in de loop van de dag zal er zowel door de forensische opsporing als team brandonderzoek, onderzoek worden gedaan naar de oorzaak. Brandstichting wordt zeker niet uitgesloten aangezien de teller op natuurbranden in de regio van Apeldoorn nu op 14 staat.

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *