Brandweer Logistieke Eenheid West zoekt nieuwe collega’s!

Brandweer Logistieke Eenheid West zoekt nieuwe collega’s!
Deel dit artikel

Er is een grote brand of ernstig ongeval en de brandweer snelt er naar toe om te helpen. Een bekend en zo vanzelfsprekend beeld. Binnen een mum van tijd staan er vele wagens op de incidentlocatie om het incident te bestrijden. Soms zijn ze wel uren bezig! De Logistieke Eenheid West biedt vanuit Post Zuid, Saba 6, Apeldoorn, bij (grote) incidenten de logistieke ondersteuning. Deze eenheid rukt uit in het westelijk deel van onze regio (globaal het gebied Harderwijk, Apeldoorn, Zutphen). De vrijwilligers die hiervoor paraat staan, doen dit naast hun reguliere werk. Om op sterkte te blijven, zijn we op zoek naar collega’s!
Heb jij affiniteit met teamwork, veiligheid en houd je wel van een uitdaging? Ben je een man of vrouw tussen de 18-50 jaar, ben je bij voorkeur ook overdag beschikbaar, kun je binnen 10 minuten na alarmering op de kazerne zijn en heb je rijbewijs B (C is een pré)? Meld je dan bij de Logistieke Eenheid West! Wij zoeken ook mensen die (eventueel) alleen overdag beschikbaar zijn. Ben je overdag slechts enkele uren beschikbaar (bijvoorbeeld als de kinderen naar school zijn, of als je in ploegendienst werkt), dan is een nieuwe uitdaging bij de brandweer ook mogelijk en ben je van harte welkom om de mogelijkheden te bespreken.
Vergoeding Als brandweervrijwilliger bied je vanuit de Logistieke Eenheid ondersteuning aan de ingezette eenheden die bijvoorbeeld mensen of dieren in noodsituaties proberen te redden of een grote brand bestrijden. Dat doen we middels bijvoorbeeld een waterwagen, grootwatertransport of door het bieden van verzorging (eten, drinken, etc.). Dat kost inzet en kracht, maar het geeft ook heel veel voldoening om samen met een team de klus te klaren. Maar we bieden meer. Op de eerste plaats krijg je bij de Logistieke Eenheid een goed inwerktraject. Daarnaast krijg je een financiële vergoeding voor de scholing, oefeningen en de uitrukken. Ook zorgt de brandweer voor een goede verzekering voor de werknemers.
Wat neem jij mee Een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid staan voorop. Verder is het een pré wanneer je, als je in loondienst bent, toestemming hebt van je werkgever om in geval van een alarmering je werkplek te verlaten. Wij gaan eventueel graag in gesprek met je werkgever om dit te realiseren.

Neem contact met ons op Ben je enthousiast en nieuwsgierig geworden? Neem dan contact met ons op via Facebook of met per mail met wervinglogistiekwest@vnog.nl. Kom bijvoorbeeld eens kijken tijdens een oefenavond. Is er iemand in je omgeving die ook aan het profiel voldoet, niet in Apeldoorn woont maar wél werkt en overdag inzetbaar is, dan is hij of zij ook van harte welkom bij de Logistieke Eenheid West!
Kijk ook voor informatie op www.logistiekeeenheidbrandweer.nl of bezoek onze Facebookpagina Logistieke Eenheid VNOG-West. Ook andere brandweerposten in onze regio zoeken nieuw talent, kijk voor meer informatie op www.bijdebrandweer.nl

Luciano de Graaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *